Bu yıl ‘Yapay Zeka Destekli İşletmelerin Mimarisi’ temasıyla düzenlenen etkinlik, kamu ve özel sektörün önde gelen bilişim teknolojileri (BT) liderlerini bir araya getirerek, üretken yapay zeka (GenAI) ile iş süreçlerinin yanı sıra BT altyapılarının dönüşümünü masaya yatırdı. Etkinlik, aynı zamanda dijital dönüşüm projeleriyle dikkat çeken liderlerin ödüllendirildiği IDC CIO Awards törenini de kapsamına aldı.
Etkinlikte D Tech Cloud’un Yapay Zeka Çözümleri Mimarı Bilge Miraç Atıcı ve Bulut Mühendisliği Müdürü Ahmet Burç Akbaş, ‘Driven DevOps: CIO’lar için Akıllı Süreçlerin Gücü’ adlı sunumlarıyla, şirketin sektöre kazandırdığı yapay zeka destekli çözümleri katılımcılarla paylaştılar. Bu sunumlarda, işletmelerin süreçlerinde yapay zekadan nasıl faydalandıkları ve bu teknolojinin sağladığı avantajlar üzerine detaylı bilgiler verildi.

D Tech Cloud’un Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Açelya Cevher Özçelik, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “IDC Türkiye CIO Summit 2025, iş ve teknoloji dünyasının yapay zeka odaklı dönüşümüne ışık tutan ve karar vericileri bir araya getiren eşsiz bir platform oldu. D Tech Cloud olarak, AI-Driven DevOps’tan AIOps ve akıllı otomasyona kadar uzanan yenilikçi çözümlerimizle sadece iş süreçlerini dönüştürmekle kalmadık, aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz oturumla etkinliğe damga vurduk” diye belirtti.
Özçelik, CIO’ların güvenlik, çeviklik ve verimlilik hedeflerine ulaşmalarında stratejik bir yol arkadaşlığı yapma vizyonuyla, iş dünyasının yeni AI mimarisine katkı sağlamaktan büyük gurur duyduklarını da sözlerine ekledi. Bu sorunların çözümü için sunulan yapay zeka destekli stratejilerin, şirketlerin rekabet gücünü artırmak ve dijital dönüşüm süreçlerini hızlandırmak adına kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
Etkinlikte, teknolojinin sürekli evrildiği bu dönemde, yapay zeka ve otomasyon uygulamalarının, işletmelerin gelecekteki başarısı için ne denli büyük fırsatlar sunduğu üzerinde duruldu. Çeşitli panel ve oturumlarla zenginleştirilen etkinlik, sektördeki farkındalığı artırarak, katılımcılar arasında bilgi alışverişine önemli katkılar sağladı.