İnegöl ilçesinde bulunan bir inşaat firmasında iş makinesi operatörü olarak çalışan Osman Mendi, 4 ay önce ailesiyle birlikte piknik yapmak üzere ormana gitti. Piknik sırasında bitkin halde yanına gelen bir sincabı gören Mendi, bu hayvanın hasta olduğunu düşünerek onu elleriyle beslemeye başladı. Bu ilgi ve sevgi, sincabın hayatında önemli bir dönüm noktası oldu.
Bir süre ilgi gösterdikten sonra Osman Mendi, sincabı evine götürmeye karar verdi. Bu sincaba ‘Kalender’ adını veren Mendi, evde ona özel bir bakım sağlamaya başladı. Sincap Kalender, Mendi’nin elinde zamanla daha sağlıklı hale geldi ve evde yaşayan bir aile üyesi gibi Önemli bir yer edindi.

Mendi, Kalender ile arasında özel bir bağ oluştuğunu belirtiyor. “Kalender, hastaydı. Onu evime götürdüm. Burada yavaş yavaş yürümeye başladı. Sonra öğrendim ki, evde sincap beslemek yasakmış. Bırakmaya çalıştım. Bursa’da bir parka bıraktım. Ağaca çıktı, yaklaşık 1 saat boyunca orada kaldı ama sonra tekrar yanıma geldi. Belli ki bana alışmış, yine üstüme çıktı. Ben de tekrar eve getirdim.” ifadelerini kullanan Mendi, bu süreçte Kalender’in ona olan bağlılığını şöyle anlattı: “Evde sürekli benimle oynamaya başladı. Ona alıştım, artık bırakamıyorum. Dışarıda benimle birlikte geziyor. Geldiğinde yaklaşık 2 haftalıktı, şimdi 4 aydır benimle birlikte.” diye ekledi.
Mendi, hayvan sevgisinin farklı bir duygu olduğunu vurguladı ve ekledi: “Hayvan sevgisi gerçekten bambaşka bir duygu. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Eskiden kediler falan vardı, hatta tiksinirdim onlardan ama bu hayvanda öyle bir his oluşmadı.” Osman Mendi, Kalender için pek çok para teklif edildiğini, fakat onun yerini hiçbir şeyin dolduramayacağını ifade ederek bu teklifler karşısında kararlı bir duruş sergiledi.

