1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Depreme Hazırlık İçin Kritik Uyarılar Geldi!

Depreme Hazırlık İçin Kritik Uyarılar Geldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Memişoğlu’nun açıklamalarından ana başlıklar

Bakan Memişoğlu, vatandaşlara ve İstanbul’a geçmiş olsun dilekleri ile başladığı açıklamasında, geçen günlerde meydana gelen depremin ardından derhal İstanbul’a intikal ettiklerini ifade etti. 24 hizmet kurumuyla birlikte AFAD’ta toplanan ekiplerin içerisinde belediye başkan vekillerinin de yer aldığını belirtti. Önceki 5.8 şiddetindeki depremde de benzer bir şekilde toplanıldığını hatırlatan Memişoğlu, bu süreçte siyasi bir yönlendirme yerine iş birliği içinde hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kendileri depreme hazırlık sürecinde toplumun her kesiminin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti.

“DEPREMDE İLK 12 SAAT ÇOK KRİTİK”

Memişoğlu, İstanbul’da bu Cumartesi günü deprem tatbikatı yapılacağını bildirdi. Önceki tatbikatların faydalı olduğunu ve özellikle 2019 yılındaki 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan çalışmalardan dersler çıkardıklarını kaydetti. 6 Şubat depreminde sağlık alanında özellikle İstanbul’un büyük bir destek sağladığını belirterek, sağlık sisteminin otomatik bir şekilde çalışması gerektiğini vurguladı. Depremin ilk 12 saatinin kritik olduğuna dikkat çeken bakan, ambulansların ve helikopterlerin anında harekete geçmesinin önemini vurguladı.

SAĞLIK SİSTEMLERİ DEPREMLERE HAZIR MI?

Bakan, referans hastaneler kurarak, bu hastanelerin, sağlık hizmetlerini 0-12 saat içinde sunabiliyor olması gerektiğini belirtti. Her hastanenin bir lojistik merkezi olarak işlev görmesi gerektiğini ifade edip, sağlık kurumları arasında koordinasyonun önemine değindi. İstanbul’un Türkiye’nin her yerini desteklemesi gerektiğini belirten Memişoğlu, yurtdışından gelen yardım ekiplerinin hangi alana gideceğinin de net bir şekilde planlandığını açıkladı. Lojistik planın deprem sonrası sağlık sisteminin etkinliğinin artırılmasında büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

“BÜYÜK DEPREME KARŞI ÇALIŞIYORUZ”

Toplum için afet planları oluşturulması gerektiğini, bu konuda sağlıkta tatbikatlar yaparak 16 ilin bu süreçte yer alacağı bilgisini verdi. Özellikle sağlık personelinin hastane ve çevresindeki güvenliği sağlamak için protokoller oluşturduklarını söyleyen Memişoğlu, afet anında yapılması gerekenlerin önceden bilinmesi gerektiğinin altını çizdi. Tatbikatta insanlara, hastanelere nasıl ulaşacakları, hangi güzergahı takip edecekleri gibi detayların öğretilmesi gerektiğini belirtti.

HERKESİN ‘DEPREMDE BEN NE YAPARIM’ DİYE SORMASI LAZIM

Memişoğlu, loji̇stik olarak hava ve deniz yoluyla ulaşım planlaması üzerine de detaylı bilgiler verip, İstanbul’da 5 havaalanı olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, büyük bir şehir hastanesi olan Sancaktepe’deki 4 bin yataklı hastanede küçük uçakların da iniş-kalkış yapabileceği bir havaalanı yapılmakta olduğunu vurguladı. İstanbul’da deprem esnasında yaşanan yaralanmalara ve sağlık etkilerine de değinen bakan, her bireyin bu konuda ne yapacağını düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“DEPREMDE COVİD’DE DÜNYANIN EN İYİ HİZMETİ SUNDUK”

Bakan, 6 Şubat depreminin sağlık çalışanları tarafından büyük başarı ile yönetildiğini, bu olayın dünya için örnek teşkil ettiğini söyledi. Sağlık hizmetleri alanında hem deprem hem de Covid-19’la başa çıkmada başarılı bir yönetim sergilediklerinin altını çizdi. Bakan, DSÖ’nün Türkiye’nin sağlık hizmetlerini literatüre geçirdiğini belirtti.

“DOĞAL OLAN NORMAL DOĞUM” PANKARTI

Depreme Hazırlık İçin Kritik Uyarılar Geldi!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Farket Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!