Adana’nın Yüreğir ilçesinde, Girne Bulvarı üzerinde bir otomotiv satış bayisinde meydana gelen dolandırıcılık olayı, hem müşterileri hem de firma sahiplerini derinden etkiledi. Bayinin satış danışmanı S.E., iddialara göre yüksek miktarda borçlar nedeniyle, müşterilerine usulsüz ve sahte satışlar yapmaya başladı. S.E., birkaç ay boyunca bayiye gelen müşterilerini, beğendikleri araçların piyasa değerinin 200-300 bin lira altında teklifler sunarak kandırdı. Müşterilerden gelen yoğun ilgi ile birlikte, her birine farklı IBAN numaraları göndererek, para göndermelerini sağladı.
MEKTUP BIRAKIP İNTİHAR ETTİ
Devletin belirlemiş olduğu kurallara aykırı olarak, kendi zimmetine milyonlarca lira geçiren S.E., bir başka usulsüzlük olarak sahte plaka ve ruhsatlar düzenleyerek bazı araçları mağdurlara teslim etti. Ancak yapılan dolandırıcılıktan sonra S.E., kısa bir süre içinde pişmanlık hissetti ve durumunu iş yeri sahibine anlattı. Aynı zamanda ailesine bıraktığı bir mektupta, “Yaptıklarımın tüm sorumlusu benim. Hayatı sizin için daha çok zorlaştırmak istemiyorum, kendinize iyi bakın” ifadeleriyle intihar etti. Olayın ardından, çalışanın dolandırıcılığına uğrayan firma durumu polise ileterek şikayetçi oldu. Trafiğe çıkışı yasak olan ve sahte plakalı araçlardan sekizi, polis tarafından mağdurlardan geri alınarak yediemin otoparkına çekildi.
Yapılan şikayetlerin üzerine, polis konuyla ilgili bir soruşturma başlattı ve mağdurların para gönderdikleri hesapları incelemeye aldı. Dolandırılan mağdurlar ise olayın ardından bayinin önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
2 MİLYON 926 BİN LİRA DOLANDIRILDI
Olayın mağdurlarından Selahattin Nebioğlu, aynı bayiden daha önce üç kez otomobil aldığını belirterek, bu defa 2 milyon 926 bin lira dolandırıldığını açıkladı. Nebioğlu, “Son araç almaya geldiğimde 2 milyon 854 bin lira fiyat vermişlerdi, bunun yanında 72 bin lira da aksesuar bedeli ödedim. Toplamda 2 milyon 926 bin lira bu bayiye para ödedim. ‘Bayramdan sonra zam yapmayacağız ama fiyat düşerse seni zamdan muaf tutacağız’ demişlerdi,” dedi. Ancak, araç fiyatlarının düşmediğini iki defa IBAN numarasına para gönderdiğini ve aracına sahte plaka verildiğini ekledi. Adana Emniyet Müdürlüğü’nden kendisine gizlice ulaşılarak, “Araba ile ilgili dolandırıcılık olmuş” şeklinde bilgi verildiğini ifade etti.
AYNI ARAÇ BAŞKA KİŞİLERE DE SATILMIŞ
Bir diğer mağdur Yakup Çilenti ise, bayiden dördüncü aracını aldığını ancak bu süreçte dolandırıldığını belirtti. Çilenti, kendisine ve diğer müşterilere aynı aracı sahte plaka ve ruhsatla dağıtıldığını açıkladı. Geçen hafta perşembe günü araç teslim alındığında, sonrasında emniyetten gelen ekip tarafından aracının sahte belge ile verildiği gerekçesiyle elinden alındığını belirtti. Çilenti, IBAN ve dekont belgelerinin elinde olduğunu vurgulayarak, “Şu anda benim 3 milyon zararım var. Benimle birlikte 15-20 mağdur daha var,” şeklinde konuştu. Firmanın kendilerinin de dolandırıldığını öne sürdüğünü dile getiren Çilenti, olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti.