1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Polip Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu!

Polip Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karın ağrısı ve dışkıda kan şikayetiyle hastaneye başvuran Meral Kaşarcı, kalın bağırsakında yapılan muayenelerde bulunan kitlesel polipoid lezyonlardan kurtularak sağlığına kavuştu. Poliplerin alınması için gerekli ameliyat, uzman hekimler tarafından gerçekleştirildi.

“TORBA TAKILMA RİSKİ YA DA KANSER ENDİŞESİ YAŞADIM”

Meral Kaşarcı, hastalık sürecini şöyle aktardı: “Bir sabaha karşı, değişik bir karın ağrısıyla uyandım. Başlangıçta üşüttüğümü düşündüm. Ancak tuvalet ihtiyacım sırasında sümüksü ve hafif kanlı bir dışkı fark edince hemen seyahatimi iptal ettim ve sağlık ocağına başvurdum. Şikayetlerim devam edince hastaneye geldim. Kolonoskopi yapıldı ve sonrasında ameliyat olma ihtimaliyle karşı karşıya kaldım. Çok korktum; torba takılma riski ya da kanser endişesi yaşadım. Ancak uzman doktorum Doç. Dr. Ömer Burçak Binicier’in desteğiyle bu süreci moral ve güvenle atlattım.” dedi.

“MAKAT BÖLGESİNE 1-2 SANTİM MESAFEDE, BÜYÜK BOYUTTA POLİP ÇIKARILDI”

Gastroenteroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ömer Burçak Binicier’in yaptığı açıklamaya göre, yapılan kolonoskopi sonucunda kalın bağırsakta biri orta sıklıkta, diğeri ise makat bölgesine yakın olmak üzere iki ayrı polip tespit edildi. Orta bölümdeki polip 5 cm boyutundayken, makat bölgesine 1-2 santim mesafedeki polip ise 10 cm boyutunda ve daha büyük bir lezyondu. Orta bölgedeki polip, endoskopik mukozal rezeksiyon yöntemiyle başarılı bir şekilde alındı. Makat bölgesine yakın bulunan büyük boyuttaki polip ise özel bir teknikle çıkarıldı.

Ameliyat süreci

KOLONOSKOPİK TARAMANIN ÖNEMİ

Doç. Dr. Binicier, hastanın makat bölgesine çok yakın olan geniş tabanlı lezyon nedeniyle torba takılma riski taşıdığını bildirdi. Ancak son değerlendirmelerde, lezyonun alt dokulara yayılmadığı görüldü. Kullanılan endoskopik submukozal diseksiyon yöntemi sayesinde, lezyon tamamen temizlendi. Hastanın şu an için torba takma riski bulunmamaktadır ve patoloji sonuçları temiz çıkmıştır. Yayılma olmadığı için hastanın izlenmesine devam edilecektir.

Dr. Binicier, kalın bağırsak poliplerinin genellikle belirti vermeden ilerleyebileceğini ve bu nedenle 45 yaşından itibaren düzenli kolonoskopik taramaların oldukça önemli olduğunu vurguladı.

(İHA)

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Polip Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Farket Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!