Kamp öncesi bir aylık çevrim içi eğitim programına katılan gençler, kamp süresince oyun tasarımı, yazılım, animasyon, yayıncılık ve hukuk gibi alanlarda düzenlenen atölye ve seminerlerle bilgi ve becerilerini geliştirdi. Ayrıca, sektörden mentörlük alma fırsatı buldukları için projelerini olgunlaştırarak, yatırımcı karşısına çıkma şansına eriştiler.
OYUN GELİŞTİRİCİ TAKIMLAR, PROJELERİNİ YATIRIMCILARLA BULUŞTURDU
18 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen Demo Day etkinliği, bu kampın zirve noktası oldu. Etkinlik, Bilişim Vadisi GSYF, APY Ventures ve oyun sektöründe önemli yere sahip yayıncı firmaların katılımıyla gerçekleştirildi. Burada, yatırımcılar ve sektör temsilcileri umut vadeden projeleri yakından inceledi. Etkinlikte Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, genç girişimcilere ilham verici konuşmalar yaptı.
“OYUN SEKTÖRÜ TEKNOLOJİ GİRİŞİMCİLİĞİNDE İLK 5’TE”
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, etkinlikte Türkiye’nin oyun girişimciliğinde elde ettiği başarıları vurguladı. Gönüllü, küresel ölçekte yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne yaklaşan oyun sektörünün, Türkiye için de önemli bir fırsat sunduğunu aktardı. 2024 yılında Türkiye oyun sektörünün %40 büyüyerek 800 milyon doları aşacağını ifade eden Gönüllü, bu başarıyla Türkiye’nin teknoloji girişimciliği alanında oyunun öncüsü ülkelerden biri haline geldiğini belirtti.
REKTÖR BARAN: “HAYAL KURUN, VAZGEÇMEDEN ÇOK ÇALIŞIN”
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, yüksek teknolojinin ve yapay zekanın ön planda olduğu günümüz dünyasında büyük sorumluluklar taşıdığını hatırlattı. Baran, hayal kurmanın ve bu hayalleri gerçekleştirmek için azimle çalışmanın önemine değindi.
“DIGIAGE, SADECE OYUN ÜRETMEK DEĞİL; BİRLİKTE BAŞARMAKTIR”
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, DIGIAGE’in yalnızca bir oyun geliştirme kampı olmadığını, aynı zamanda kültürel bir ekosistem inşa ettiğini belirtti. Tüzgen, katılımcıların birlikte öğrenmeleri, deneyim kazanmaları ve üretmeleri yönünde teşvik edildiklerini vurguladı. Türkiye’nin dört bir yanından 42 farklı şehirden gelen başvurular ise gençlerin teknoloji üretme konusundaki heyecanını gösteriyor. DIGIAGE, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa ve bölge oyun girişimciliğinde bir çekim merkezi olma yolunda ilerliyor.
TÜRKİYE’NİN OYUN YATIRIMI LİDERİ: DIGIAGE
Startups Watch Gaming Snapshot raporuna göre DIGIAGE, 2024 yılında gerçekleştirdiği 6 yatırım ile Türkiye’nin en aktif oyun yatırım fonu unvanına sahip oldu. İzmir’de gerçekleştirilen kampta geliştirilen projeler, mentörlük ve yatırım ağlarıyla desteklenerek, oyun geliştiricilerini global pazara hazırlıyor.
Kamp boyunca katılımcılar, değil sadece teknik gelişim sağlamakla kalmayıp, ekip olmayı, proje yönetimini ve birlikte üretme kültürünü deneyimleme şansı buldular. Farklı disiplinlerden gelen öğrenciler, psikolojiden sanata, mühendislikten iletişime kadar birçok alandan katkı sağlayarak daha yaratıcı ve insani oyun projeleri ortaya çıkardılar.
D