Gülhan Burhankulu, 12 yıllık evliliği içerisinde yaşadığı zorlu süreçlerle çocuğa sahip olma arzusunu sürekli olarak taşımaktaydı. Bu süre zarfında, 7 kez düşük yaparak büyük bir üzüntü ve moral kaybı yaşadı. Ancak sonunda, hayalini kurduğu etkin bir tedavi süreci ile gerekli adımlar atıldı ve umutları yeniden yeşertildi.
KONTROLLERDE ‘DERİN PERDE’ TESPİT EDİLDİ
Şanlıurfa’dan Diyarbakır’a gittiği Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, Gülhan Burhankulu’nu detaylı bir şekilde muayene etti. Yapılan kontroller sırasında, rahim içinde derin bir perde tespit edildi. Prof. Dr. Çoksüer, bu tespitin ardından, hastaya uygun bir tedavi uygulanması durumunda sağlıklı bir gebeliğin oluşabileceğini belirtti.
“PERDEYİ ALDIK VE GEBELİK OLUŞTU”
Prof. Dr. Hakan Çoksüer, konuyla ilgili açıklamasında, “Hastamızı muayene ettik ve derin perde vardı. O perdeyi aldık ve gebelik oluştu. Şu anda kalp atışlarını duyduk ve sağlıklı bir gebelik var” şeklinde bilgi verdi. Bu açıklama, Gülhan’ın yıllardır beklediği o güzel müjdeli haberi aldıktan sonra sevinç yarattı.
RAHİM İÇİ PERDE NEDİR?
Rahim, normalde üçgen bir şekle sahip olup, embriyonun tutunup geliştiği bir alan olarak işler. Ancak bazı kadınlarda, rahim içerisinde oluşan anormal bir doku, rahmi kısmen ya da tamamen ikiye bölebilir. Bu duruma rahim içi perde veya uterin septum adı verilir ve genellikle doğuştan gelen bir rahim şekil bozukluğudur.
Septum, rahmin iç kısmındaki doku parçası olarak genellikle ince bir yapıyla dikkat çeker. Bu bozukluk, rahmin normal işlevlerini etkileyebilir ve bazı kadınlarda tekrarlayan düşükler veya gebelikle ilgili olumsuz sonuçlara yol açabilir. Üstelik, rahim içindeki bu perdelerin boyutları ve şekilleri, gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi üzerinde etkili olabilmektedir. Bazı durumlarda ise, bu durum komplikasyona neden olmaz ve kadınlar normal gebelikler yaşayabilir.
(İHA)